2014. június 24., kedd

Meggyszorbet

Praliné Paradicsom játékára jelentkezem ezzel a sorbettel, amely a fagyi ikertestvére lehetne, hisz ez is a fagyasztóban kuksol pár órát, mire fogyaszthatóvá válik. Csak annyiban különböznek, hogy a sorbet alapja a cukros viz, amelyet először megfőzünk, majd lehűtünk.
Tündér blogján találtam rá erre a szuper egyszerű receptre. Nehezebb volt kivárni, hogy kihűljön a szirupos viz és megfagyjon, mint elkésziteni :)

Meggyszorbet

50 dkg kimagozott meggy
15 dkg cukor
2 dl viz

Odatesszük főni a vizet a cukorral. Hagyjuk kihűlni. Botmixerrel simára turmixoljuk a kimagozott meggyet és hozzákeverjük a hideg szirupot. Műanyag dobozba vagy tálba öntjük, esetemben jégkrémformába. Letakarjuk és legalább 6 óra hosszat fagyasztjuk. Közben óránként 3-4 alkalommal átkeverjük. Miután elérte a kivánt állagot, poharakba adagoljuk.


Ez már inkább jégcsap, mint sorbet :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése